Ταξίδι γεύσεων - μοναδικά κόκκινα Ελληνικά κρασιά

Ελληνικό κόκκινο κρασί, ένα μοναδικό κεφάλαιο στην Ελληνική οινοποιία. Το μικροκλίμα κάθε περιοχής της χώρας μας με τα βουνά και τους κάμπους, έχει καταφέρει να εδραιώσει για τα καλά την παραγωγή ποιοτικού ερυθρού οίνου και πολλά από τα παραγόμενα κρασιά  δικαίως εντάσσονται στα καλύτερα Ελληνικά κρασιά και όχι μόνο. Τα ξηρό κόκκινο κρασί που παράγετε από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας.

Αρχικά, βλέποντας την οινοποιία υπό το πρίσμα της ιστορίας, οι παραγωγοί οινοποιήσιμων ποικιλιών προτιμούσαν αυτόχθονες ποικιλίες κλημάτων που άντεχαν στο μικροκλίμα της κάθε περιοχής και έδιναν μια σφραγίδα γεύσης και ποιότητας στον κάθε τόπο. Στις μέρες μας παρόλο που έχει διατηρηθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η καλλιέργεια παλιών και αυτοχθόνων ποικιλιών, συναντάμε μεγάλες καλλιέργειες ευρέως διαδεδομένων κλημάτων όπως το Syrah το Μερλοτ και το Tannat.

Ελληνικό κόκκινο κρασί – Αρώματα και γεύσεις για κάθε γούστο

Οι ποικιλίες σταφυλιών από τις οποίες παράγετε κόκκινο κρασί στον Ελλαδικό χώρο είναι πολλές. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα από μοναδικά προϊόντα που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του κρασιού! Παρακάτω θα δούμε κάποια μεστά κόκκινα Ελληνικά κρασιά με πλούσια αρώματα αλλά και κάποια συνοδευτικά εδέσματα για κόκκινο κρασί!

Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρό

Το Ερυθρό κρασί από την οινοποιία Αβέρωφ είναι μια εξαιρετική επιλογή για σας που θέλετε να συνοδεύσετε ένα επίσημο τραπέζι ή μια φιλική παρέα. Εάν σκέπτεστε να συμπεριλάβετε στο μενού ψητό κρέας και αλλαντικά είναι η ιδανική επιλογή για σας. Βέβαια συνδυάζεται επίσης με ζυμαρικά. Σίγουρα αυτό το ξηρό κόκκινο  κρασί θα κλέψει την παράσταση. Ωριμασμένο για περίπου 12 μήνες σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια έχει αποκτήσει έναν πολύπλοκο και σύνθετο γευστικό χαρακτήρα. Η ποικιλίες καμπερνέ σαβινιόν και Μερλοτ του έχουν χαρίσει πλουσιοπάροχα αρώματα όπως αυτά των κόκκινων φρούτων με νότες μπαχαρικών. Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα στρόγγυλο κρασί με ομαλή ένταση στην γεύση και ικανοποιητική αρωματική επίγευση.

Κτήμα ΑΛΦΑ Tannat

Ένας μονοποικιλιακός θησαυρός από το Κτήμα Άλφα. Η φιάλη Tannat είναι ένα μοναδικό κρασί αποτελούμενο από 100% χυμούς της ποικιλίας Tannat. Είναι ένα ιδανικό κόκκινο κρασί για ζυμαρικά σερβιρισμένα με κόκκινη πικάντικη σάλτσα όσο και για ζουμερά κρεατικά. Παλαιωμένο 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια έχει αποκτήσει μοναδικά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά. Η γεύση του πλούσια και έντονη. Δυνατό και μεστό σώμα με ώριμες τανίνες. Στο σώμα του κρασιού αλλά και στην έντονη και παρατεταμένη επίγευση του θα εντοπίσετε ίχνη από κακάο, μαύρα φρούτα και μπαχαρικά.

 

Domaine Costa Lazaridi Château Julia Merlot

Το οινοποιείο του Costa Lazaridi έχει να παρουσιάσει ένα από τα μεγάλα του καμάρια! Την φιάλη Château Julia Merlot. Ένα μονοποικιλιακό κρασί που εγγυάται ένα ταξίδι αισθήσεων. Δικαίως χαρακτηρίζεται ένα από τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά καθώς τα αρώματα του, το στιβαρό του σώμα και ο γευστικός του πλούτος είναι άκρως απολαυστικά και μοναδικά στοιχεία. Είναι ένα κρασί παλαιωμένο σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Όταν η ποικιλία μερλοτ δεχτεί παλαίωση δίνει στο κρασί πλούσια, μεστή και ολοκληρωμένη γεύση. Στο σώμα του κρασιού αλλά και στην επίγευση του θα αντιληφτείτε αρώματα φραγκοστάφυλου, σοκολάτας και κέδρου. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ψητά πουλερικά και με μαλακά τυριά για ένα μοναδικό ταξίδι των γευστικών αισθήσεων σας.

Βρείτε το κρασί που ταιριάζει στο δικό σας γούστο και γεύση στην ιστοσελίδα μας! Πολλοί τύποι κρασιών με ποιότητα και άρωμα Ελλάδας! Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!